Избранное сообщение

Донат автору блога

Пригостіть автора сайту кавою через український сервіс донатів з будь-якої країни!  https://donatello.to/sintia   Чи можна просто поповнити ...

вторник, 6 февраля 2024 г.

Як знайти роботу в інтернеті чи отримати допомогу по безробіттю?

Ця стаття доступна також російською мовою: 

Как найти работу в интернете или получить помощь по безработице в Украине


Безробіття та мізерні зарплати в Україні загострюються. Багато людей шукають роботу в інтернеті, надаючи перевагу віддаленій, щоб не ризикувати під час тривог та обстрілів, а також економити на транспорті.

Заробітки в Києві та інших містах України значно погіршилися за останні два роки. Знецінення гривні призвело до падіння купівельної спроможності, а війна спричинила скорочення робочих місць та відтік інвестицій. Як наслідок, попит на роботу, особливо без спеціальної кваліфікації, значно перевищує пропозицію.

Люди шукають можливості працювати онлайн, щоб мати стабільний дохід, не ризикуючи життям та не витрачаючи час і кошти на дорогу.

Де знайти офіційну віддалену роботу в Україні? 

1. На сайтах вакансій. 

Найпопулярнішими сайтами для пошуку роботи в Україні є: 

  • work.ua
  • robota.ua
  • jobs.ua
  • trud.ua
  • hh.ua

та інші.  

Тут можна знайти роботу як офісну роботу чи роботу на підприємстві, так і віддалену, роботу з дому.

2. На фріланс-біржах, таких як freelancehunt.com, freelance.ua тощо. Якщо ви вмієте надавати послуги і щось робити руками (перукар, масажист, сантехнік, електрик тощо), то можна зареєструватись на сервісі замовлення послуг Kabanchik.ua і якості виконавця. 

3. Змінити професію. Якщо ваша професія унеможливлює віддалену роботу і за вашим фахом зараз немає вакансій в Україні, то ви можете скористатись шансом  и отримати нову професію. І це не так важко, як ви думаєте! 

Щоб знайти добре оплачувану роботу в Україні (до того ж віддалену), найкращим варіантом буде освоїти одну з нових професій. Наприклад, АВТОМАТИЗАТОР МАРКЕТИНГУ, ПРОМТ-ІНЖЕНЕР, No Code розробник. 

Якщо вас цікавить, як: 

  • Увійти в ІТ у 2024 році. Чому No Code Automation, а не навчитися кодувати або стати менеджером ІТ-проекту?
  • Як в умовах безробіття та перенасиченості ІТ-ринку змінити свою професію на нову, не втрачаючи надії і знайти віру, що у тебе все вийде?
  • Де знайти час, енергію і сили, щоб отримати нову професію, коли у тебе є купа інших справ?

- то ви можете дізнатися це все на 7-денному марафоні, який проводиться Школою автоматизації Максима Слободянюка! 


ЗАПИСАТИСЯ НА КУРС АВТОМАТИЗАТОРІВ. Курс повністю безкоштовний! (клікай тут)

Де ще можна шукати роботу?

  • В телеграм-каналах. Це найнебезпечніший спосіб, бо якраз там найбільше шахрайських оголошень про роботу. Виглядає все як «Пропонуємо віддалену роботу, без досвіду, 30 тис за дві години на день!». А насправді це шахрайство чи робота з продажу заборонених речовин, веб-кам тощо. 
  • На сайті olx.ua в категорії «Робота». Там теж багато шахраїв, бо вакансії ніхто не перевіряє, цей сайт працює як дошка оголошень. Тому шукати там роботу не завжди безпечно. Але там можна запропонувати свої послуги. 
  • На біржі праці. Там вам можуть знайти роботу чи направити на курси перекваліфікації. А поки ви шукатимете роботу, то зможете отримувати допомогу по безробіттю. 

Як отримати статус безробітного в Дії  


ДОМОВОДСТВО И КРАСОТА ДЛЯ ВСЕХ!